Over ons

JA iNdus = verhuur van werkruimtes en ateliers met werkplaats & netwerk in Utrecht.

Sinds het ontstaan heeft JA iNdus zich als doel gesteld ruimtes te verhuren binnen de creatieve sector waarbij de huurders gebruik kunnen maken van de gezamenlijke werkplaats en een creatief netwerk. Daarbij is de doelstelling huurders aan te trekken die in dit netwerk willen participeren en zo samen JA iNdus op de kaart zetten als meer dan alleen een gebouw waar ruimtes worden verhuurd.

 

Creatief netwerk met synergie

De diverse huurders vormen samen een netwerk waar synergie plaatsvind. Er wordt dagelijks samengewerkt door kennis te delen, gebruik te maken van elkaars vaardigheden en gereedschap te delen. Het geven van workshops over de formaatzaag in de werkplaats is daar een voorbeeld van. Een van de huurders geeft uitleg aan de andere huurders over correct en veilig gebruik van de machines. Zo leren de minder ervaren machinegebruikers van de experts. Het JA iNdus team gelooft dat deze vormen van samenwerkingen bijdragen aan een goede omgeving om in te ondernemen en te ontwikkelen.

 IMGP8156

Oprichters JA iNdus

JA iNdus is een initiatief van Jonathan Schouten & Rifai Leiwakabessy. Eind 2011 hadden zij een werkplaats nodig om meubels en designobjecten te fabriceren voor het bedrijf JA Schouten. Een centraal in Utrecht gelegen werkplaats die voor langere termijn beschikbaar was aanvankelijk nergens te vinden. Na een zoektocht van enkele maanden stuitten ze op een bedrijfspand aan de Europalaan 41; een fantastische ruimte van 400 m².

Echter, het pand was te groot voor Jonathan & Rifai alleen, dus kwamen de initiatiefnemers met het idee een verzamelgebouw voor makers te realiseren. In de grote hal werd een gezamenlijke werkplaats opgebouwd, met daarin verschillende hout- en metaalbewerkingmachines. Europalaan werd specifiek ingericht voor disciplines die dezelfde ambachtstechnieken gebruiken. Hierbij kan worden gedacht aan makers als meubelmakers, houtbewerkers, productontwerpers en beeldend kunstenaars. JA iNdus is in juni 2012 aan de Europalaan te Utrecht opgericht.

Tegenwoordig is de organisatie JA iNdus in handen van:
Jonathan Schouten | Mede-oprichter + operationele activiteiten

 

Twitter

No tweets found.